Aubergine-tomaatsoep met naanbrood

 

Heb je zin in een smakelijke soep, maar wil je vooral niet al te lang in de keuken staan? Dan is deze aubergine-tomaatsoep met naanbrood een uitstekende keuze. In slechts 40 minuten zet je een heerlijke soep op tafel waar iedereen van zal smullen (ik heb zelfs de grootste auberginehater laten smikkelen). De keuze voor koriander is natuurlijk heel persoonlijk en kun je weglaten. Stiekem heb ik zelf de blaadjes ook verwijderd na het maken van de foto (niet verder vertellen!).

Wist je dat… het genetisch bepaald is dat koriander voor sommige mensen naar zeep smaakt? Het is daarom ook niet iets wat je kunt leren eten. Je houdt ervan of je haat het! Goed excuus om die blaadjes voortaan ver van je bord te houden.

Aubergine-tomaatsoep met naanbrood

Porties

4

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Oventijd

25

minutes
Totale bereidingstijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 6 tomaten

  • 3 aubergines

  • 3 eetlepels arachideolie

  • 3 eetlepels Ras El Hanout

  • 4 naanbroodjes

  • 600 milliliter passata

  • 100 gram feta (of witte kaas)

  • 600 milliliter kokend water

  • (Optioneel) koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in blokjes en de trostomaten in kwarten. Leg het samen met de knoflookteentjes op een bakplaat en besprenkel het met de arachideolie. Voeg ook de ras-el-hanout toe en naar smaak nog wat zout en peper.
  • Bak het groentenmengsel in 25 minuten gaar en schep het tussentijds een keer om.
  • Doe 2/3 van de aubergine in een soeppan en voeg het kokende water toe. Laat het weer koken en pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Bak ondertussen het naanbrood op een rooster in de nog warme oven.
  • Schep de soep op borden en decoreer met de overgebleven aubergine-blokjes, witte kaas en eventueel wat koriander.
  • Eetsmakelijk!

Notitie