Burratasalade met Italiaanse rauwe ham en pesto

 

Een lekkere salade is altijd een goed idee en met deze burratasalade waan je je even echt in Italië. De salade op de foto is ook gemaakt in het plaatsje Iseo. Colin en ik zaten te genieten voor de tent en deze lunch maakt het moment helemaal af. Elke keer als ik ‘m thuis op tafel zet, zijn wij weer even terug in Iseo en verlangen we naar een nieuwe vakantie. 😉

Burratasalade met Italiaanse rauwe ham en pesto

Porties

1

portie
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 1/2 bol Burrata

  • 50 gram rucola

  • 75 gram cherrytomaten

  • 50 gram Italiaanse rauwe ham

  • 2 eetlepels groene pesto

  • 45 gram Parmezaanse kaas vlokken

  • 40 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Doe de pijnboompitten zonder olie in een pan en rooster deze totdat ze goudbruin zijn.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd de Italiaanse rauwe ham in stukken.
  • Leg de rucola op een bord en verdeel de pesto hierover. Leg vervolgens de gehalveerde cherrytomaten erop en de Italiaanse rauwe ham. Verdeel de kaasvlokken en pijnboompitten erover en top het geheel af met een halve bol burrata.
  • Eetsmakelijk!

Toegegeven: op de foto is een hele bol Burrata zichtbaar. Natuurlijk tikt dit aardig aan in de hoeveelheid kcal, dus in het recept staat een halve bol. Heb je zin in een beetje comfortfood, gebruik dan gerust een hele