Geroosterde aardappels uit de oven

Geroosterde aardappels met knoflook en peterselie

 

Heb ik eerder zulke lekkere geroosterde aardappels gegeten? Nee. Over dat antwoord kan ik oprecht heel kort en bondig zijn. Ik was altijd een beetje sceptisch over aardappels uit de oven, want ook al krijg je vaak wel een paar knapperige randjes ze zijn meestal niet zo knapperig als uit de pan. Ik neem alle uitspraken die ik daarover gedaan heb gelijk terug. Ik heb nog nooit (en dan bedoel ik echt nooit!) zulke knapperige aardappeltjes gegeten, zonder dat ze uit de pan of de frituur kwamen. Ik raad je aan dit ook eens te proberen bij wat rundvlees of wellicht een lekkere stoofschotel? Je wilt nooit meer anders.

Geroosterde aardappels met knoflook en peterselie

Porties

4

porties
Voorbereiding

4

minutes
Oventijd

55

minutes
Totaal

59

minutes

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (iets kruimig)

  • 2 eetlepels olijfolie (geschikt voor bakken)

  • 2 theelepels gehakte knoflook of 6 teentjes

  • 2 theelepels gedroogde peterselie

  • Peper

  • Zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm.
  • Leg de aardappelblokjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met de olijfolie, knoflook, peterselie, zout en peper.
  • Bak de aardappels in 55 minuten goudbruin en gaar. Schep ze regelmatig (om de 15 minuten) even om, zodat ze goed knapperig worden.
  • Voeg nog een beetje zout toe na het bakken en serveer!
  • Eetsmakelijk!