Farfelle pasta met kip, champignons en spinazie

Pasta met kip, spinazie en champignon (eenpansgerecht)

 

Pasta is altijd een goed idee! Vooral als je het kan combineren met een heerlijk eenpansgerecht zoals deze pasta met kip, spinazie en champignon.

Er is iets bijzonders aan het maken van pasta. Het begint allemaal met het kiezen van de perfecte pastasoort, het koken van het water, en het toevoegen van de pasta. Terwijl de pasta kookt, kan je beginnen met het bereiden van de ingrediënten voor het gerecht.

Het beste van dit eenpansgerecht is dat alle smaken en texturen samenkomen in één pan. De kip wordt heerlijk bruin gebakken en de champignons worden perfect gekarameliseerd. De spinazie voegt een gezonde en groene touch toe aan het gerecht en de parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

Maar waarom moet je dit gerecht nou juist maken? Het is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Alles wordt in één pan gedaan en het kost niet veel tijd om te bereiden. Het is perfect voor die drukke doordeweekse avonden waarop je snel iets gezonds en smaakvol wilt eten.

Dus haal je pan tevoorschijn, pak je favoriete pastasoort, en bereid je voor op een smaakvolle en gezellige avond thuis met een heerlijk bord pasta met kip, spinazie en champignon!

Pasta met kip, spinazie en champignon (eenpansgerecht)

Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

45

minutes

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 600 gram kipfilet

  • 2 sjalotten

  • 250 gram champignons

  • 3 teentjes knoflook , fijngehakt

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 2 blokjes kippenbouillon

  • 250 gram kookroom

  • 500 gram farfelle pasta

  • 150 gram spinazie

  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg kip, zout en peper toe en bak het bruin – zorg ervoor dat het gaar is. Zet de kip opzij.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie en de ui toe aan de pan en roer. Laat 1-2 minuten inkoken. Voeg champignons en knoflook toe en roer ze samen met de ui. Breng op smaak met peper en zout, tijm en paprikapoeder. Roer om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
  • Voeg kippenbouillon en slagroom toe aan de pan en roer. Breng aan de kook en voeg vervolgens de farfalle pasta toe.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en roer elke 1-2 minuten om klontjes te voorkomen. (De kooktijd kan in dit recept iets langer zijn dan wanneer de pasta in water wordt gekookt.)
  • Als de farfalle pasta al dente is, voeg dan de spinazie en kip toe en roer tot de spinazie gekookt is en is opgenomen.
  • Voeg Parmezaanse kaas toe en roer tot het goed is opgenomen en er een gladde saus ontstaat.
  • Eetsmakelijk!