Pindasoep met pulled chicken

 

Pindasoep? Dat is toch gewoon verdunde pindakaas… Nee joh! Het is zoveel meer en dit smaakfeestje verdient echt een plekje in de eregalerij. Met de zachte kip en knapperige taugé is het een ware smaaksensatie. Doe er wat basmatirijst onder en je hebt een evenwichtige en lekkere maaltijdsoep.

Pindasoep met pulled chicken

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 250 g pindakaas

  • 100 g taugé

  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 2 kipbouillonblokjes

  • 2 kipfilets

  • 1 staak lente-ui

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepel ketjap manis

  • 2 eetlepel gehakte gember

  • 1 eetlepel sambal oelek

  • 150 gram basmati rijst

  • Gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

  • Snipper sjalotten en snijd tenen knoflook fijn en fruit deze 2-3 minuten in een soeppan.
  • Voeg de sambal toe en bak ook dit eventjes mee. Voeg de gehakte gember toe en roer alles even goed door elkaar.
  • Schenk ruim 1 liter kokend water bij het mengsel en breng dit aan de kook. Kruimel de bouillonblokjes boven het water en leg de rauwe kip hierin. Laat dit 20 minuten koken, zodat de kip goed gaar wordt.
  • Kook ondertussen de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Gebruik twee vorken om de kip los te trekken, zodat er draadjes ontstaan.
  • Doe de pindakaas, ketjap en citroensap in een kom en voeg hier een aantal eetlepels bouillon aan toe. Roer dit tot een dunnere, gladde massa en voeg dit weer toe aan de bouillon. Voeg ook de kip toe. En roer het geheel goed door elkaar.
  • Schenk een beetje kokend water over de taugé en laat die een halve minuut staan. Snijd nu ook de lente-ui in ringetjes en schenk de soep in borden of kommen. Garneer dit met gefrituurde uitjes, taugé en lente-ui.
  • Eetsmakelijk!