De pokébowl is een traditioneel gerecht uit de Hawaïaanse keuken en heeft een interessante ontstaansgeschiedenis. Poké (uitgesproken als po-kay) betekent in het Hawaiiaans “in stukjes snijden” en verwijst naar de verse rauwe vis die oorspronkelijk in het gerecht werd gebruikt. Het idee van de poké bowl ontstond vanuit de noodzaak om restjes vis op te maken, die na een dag vissen op zee overbleven. De vis werd vervolgens in stukjes gesneden en gemarineerd in sojasaus, sesamolie en andere kruiden en specerijen. Deze heerlijke mix werd vervolgens geserveerd in een kom met rijst en groenten, waardoor de poké bowl een voedzame en smaakvolle maaltijd werd. Tegenwoordig is de pokébowl wereldwijd populair en zijn er talloze varianten te vinden, met verschillende soorten vis, vlees, groenten en toppings.
Nu hoor ik je denken: oh oh… vis?! Ben je hier net als ik geen fan van, maar lokt een kleurrijke poké bowl jou wel? Lucky you! Deze Poké bowl is verlost van alles wat uit de zee komt, maar levert werkelijk niks in qua smaak. Deze bowl zit boordevol smaak en textuur, met een perfecte combinatie van een romige saus, knapperige groenten en natuurlijk de ster van de show: de krokante kip. Tijd om deze knapperd aan het menu van deze week toe te voegen!😍
Poké bowl met krokante kip en Sriracha-mayonaise
4
porties30
minutesIngrediënten
4 krokante kipschnitzels
1 blikje edamame bonen
1 blikje mais
1/2 komkommer
1 paprika
1 rode peper
1 rode ui
150 gram rijst
Gefrituurde uitjes naar smaak
- Sriracha-mayonaise
150 gram mayonaise
90 gram Sriracha-saus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de krokante kipschnitzel in een klontje boter of wat olie goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de paprika, rode peper en komkommer in stukjes.
- Meng de mayonaise samen met de Srirachasaus, citroensap en knoflookpoeder en roer het geheel goed door,
- Nu is het tijd om de bowl op te maken. Begin met een laag rijst en voeg dan 1 voor 1 de ingrediënten toe. Top het af met de Sriracha-mayonaise en gefrituurde uitjes.
- Eetsmakelijk!
Notitie
- Ben je op zoek naar een koolhydraatarmere variant? Vervang dan de rijst door een lekkere slamelange.


