Risotto

Risotto met pancetta en kastanjechampignons

 

Risotto met pancetta en kastanjechampignons is een heerlijk Italiaans gerecht dat garant staat voor een smaakvolle en romige maaltijd. Deze klassieke risotto is gemaakt met arborio-rijst, die langzaam wordt gekookt in een bouillon en op smaak wordt gebracht met witte wijn, knoflook, uien, pancetta en kastanjechampignons. De pancetta, een Italiaanse variant van spek, voegt een zoute smaak toe die perfect samen gaat met de aardse smaak van de kastanjechampignons.

De romige textuur van de risotto ontstaat door de langzame bereiding en het regelmatig roeren van de rijst. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Het is perfect voor een gezellige avond thuis of een speciale gelegenheid. Of je nu een ervaren kok bent of een beginner in de keuken, risotto met pancetta en kastanjechampignons is een heerlijke keuze die je niet teleur zal stellen. Het enige wat je moet hebben om deze risotto te maken is: geduld. Voeg de bouillon stap voor stap toe en je zult zien dat je een heerlijk romige en smaakvolle maaltijd op tafel zet.

Eten kinderen mee? Je kunt de wijn altijd weglaten en opvullen met wat extra bouillon.

Risotto met pancetta en kastanjechampignons

Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Bereiding

20

minutes
Totaal

30

minutes

Ingrediënten

  • 350 gram risottorijst

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 2 sjalotten

  • 250 gram kastanjechampignons

  • 400 mililiter droge witte wijn

  • 2 blokjes kippenbouillon

  • Verse peper

  • 50 gram Parmigiano Reggiano

  • 100 gram pancetta

Bereidingswijze

  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Kook ondertussen 1 liter water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe,
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten en de knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de champignons toe. Laat deze ongeveer 3 minuten meebakken.
  • Voeg nu de risottorijst toe en laat hier het vocht uit de champignons goed intrekken. Blus het geheel af met de droge witte wijn. Laat de rijst de wijn in z’n geheel opnemen.
  • Is de wijn opgenomen? Voeg dan nu pollepel voor pollepel de bouillon toe. Je voegt pas een nieuwe lepel toe als de voorgaande is opgenomen door de risotto rijst.
  • Wanneer alle bouillon in de rijst zit, voeg je de parmezaanse kaas toe en breng je de risotto op smaak met wat verse peper en zout.
  • Eetsmakelijk!