Vandaag wil ik je graag voorstellen aan een heerlijke noordelijke lekkernij: Groningse Mosterdsoep. Deze soep ligt mij dicht bij het hart, omdat ik deze prachtige regio ‘thuis’ mag noemen. Natuurlijk is dat niet de enige reden dat ik je graag aan deze soep wil voorstellen. Deze soep is namelijk een echte smaakexplosie en een favoriet onder de Grunnegers . De rijke, romige textuur van de soep is perfect in balans met de pittige smaak van Groningse mosterd, die de soep een unieke en onweerstaanbare smaak geeft. Of je nu een fan bent van mosterd of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en spannende soep om te proberen, Groningse Mosterdsoep is zeker het proberen waard. Dus leun achterover, ontspan en laat me je vertellen over deze heerlijke noordelijke delicatesse.
Als geboren en getogen Groninger weet ik maar al te goed dat er één essentieel ingrediënt is dat je niet mag missen bij het maken van Groningse Mosterdsoep: Marne Groninger grove mosterd (nee, ik heb geen aandelen). Marne is een iconisch Gronings merk dat al meer dan 100 jaar bekend staat om zijn uitstekende mosterd. Hun grove mosterd is de perfecte keuze voor deze soep, omdat het een sterke, scherpe smaak heeft die goed samengaat met de romige textuur van de soep. Dus als je echt de authentieke Groningse smaak wilt ervaren, dan moet je absoluut kiezen voor Marne grove mosterd. Het is de perfecte keuze voor deze klassieke noordelijke delicatesse en een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van onze regio. Geniet ervan!
Mijn favoriet: Groningse Mosterdsoep
4
porties10
minutes15
minutes25
minutesIngrediënten
4 eetlepels Marne Groninger Mosterd (grof)
1 prei
250 milliliter kookroom
1 bouillonblokje (kip of groente)
250 gram spekblokjes
800 milliliter water
1 eetlepel maïzena
2 uien
1 teen knoflook
Bereidingswijze
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een blokje roomboter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
- Giet hier vervolgens het water bij en voeg het bouillonblokje toe. Schenk ook de room erbij.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken.
- Bak ondertussen de spekblokjes knapperig.
- Snijd de prei in halve ringen en voeg deze toe aan de soep.
- Pak nu de staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde massa.
- Nu het belangrijkste onderdeel: voeg de Groninger Mosterd toe.
- Roer het geheel goed door, zodat er geen klonten mosterd in de soep zitten.
- Schep de soep in kommen en garneer het met de uitgebakken spekjes.
- Eetsmakelijk!


