Ik probeer koolhydraatarm te eten. Dit bevalt me erg goed en over het algemeen is het niet lastig hier maaltijden voor te verzinnen. Een ontbijt vormt hierbij echter een uitzondering. Je verzandt snel in hetzelfde en dat is jammer. Ik ben dol op eieren, laat ik dat voorop stellen. Echter, gaat een gebakken ei of roerei me op termijn wel vervelend als er geen variatie in zit. Daarom werd het tijd voor iets nieuws! De omelet is een klassieker, maar hiermee kun je gelukkig goed variëren. Deze topping met cottagecheese, bieslook en cherrytomaten geeft het een geheel andere smaak en laat het ontbijten met eieren minder zwaar voelen. Bovendien voeg je wat meer eiwitten toe aan je maaltijd zonder dat je meer eieren hoeft toe te voegen aan je ontbijt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Koolhydraatarm: omelet met cottagecheese en cherrytomaat
1
Portie10
minutesIngrediënten
2 eieren
100 gram cottagecheese
3-4 cherrytomaten
bieslook
roomboter
Bereidingswijze
- Breek de eieren in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Kluts ze vervolgens goed los.
- Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en giet het mengsel in de pan.
- Wacht tot de bovenkant droog wordt en keer de omelet om.
- Schep de omelet op een bord en besmeer met cottagecheese. Halveer de cherrytomaatjes en leg die erbovenop. Knip wat verse bieslook en garneer hiermee het gerecht.
- Eetsmakelijk!