Babi pangang met Atjar en rijst

Slowcooker: Babi Pangang met Atjar

 

Nu de prijzen zo erg gestegen zijn (en nog verder stijgen), halen wij geen eten meer op. Dat betekent dus ook geen Chinees eten meer😱. Geen loempia’s, geen bami, maar dus ook geen Babi Pangang! Dat is natuurlijk wel een zwaar bestaan, maar dat kunnen we wel oplossen, toch? Aan mij de uitdaging om mijn favoriete gerecht zelf te maken. Ik besloot dat dit de uitgelezen kans was om mijn slowcooker weer uit de kast te trekken. Je kunt Babi Pangang met veel verschillende soorten vlees maken. In dit recept voor Babi Pangang heb ik gekozen voor hamlapjes, maar je kunt ook zeker gebruikmaken van speklapjes. Maak het lekker op je eigen manier, maar naar mijn mening was dit het recept wat het dichtst bij die van het Chinese restaurant bij mij in de buurt kwam. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Slowcooker: Babi Pangang met Atjar

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Slowcookertijd

5

hours 

30

minutes
Total time

5

hours 

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook

  • 1 theelepel gehakte gember

  • 500 gram hamlappen

  • 150 gram tomatenpuree

  • 150 milliliter sweet chilisaus

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 1,5 theelepel sambal oelek

  • Scheutje citroensap

  • 3 eetlepels bruine rietsuiker

  • 1 groentenbouillonblokje

  • 1 blik atjar tjampoer

  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe dit in de slowcooker samen met de gehakte gember. Snijd de hamlapjes in reepjes en voeg ook dit toe aan de slowcooker.
  • Voeg de tomatenpuree, chilisaus, ketjap, sambal, citroensap, rietsuiker toe aan het mengsel. En brokkel er een bouillonblokje boven. Roer het geheel goed door en voeg 100 milliliter water toe.
  • Zet de slowcooker 1 uur op de stand high en vervolgens 4 uur op de stand low.
  • Voeg nu de atjar toe en laat het geheel nog 30 minuten zonder deksel op de stand low indikken.
  • Serveer met rijst of nasi.
  • Eetsmakelijk!